ارزش غذایی فندق
خوردن فندق به جای سایر تنقلات نشاستهای مانند چیپس، پفک و سایر مواد خوراکی مضر امکان حفظ وزن را برای کودکان شما فراهم میکند، در واقع خوردن تنقلات مضر در دو حالت باعث تغییر وزن بچهها میشود. در حالت اول با کور شدن اشتها از خوردن وعدههای اصلی امتناع می ورزند و تمایلی به خوردن غذا ندارند و این سبب لاغری و کاهش وزن آنان میشود و در حالت دوم نیز با خوردن این مواد غذایی بعد از وعده های اصلی سبب افزایش وزن غیر عادی کودکان میشود. در، یک مطالعه در سال 2014 که در ژورنال آمریکاییJournal of Clinical Nutrition منتشر شده، نشان داد که مصرف منظم این آجیل (حدود یک مشت در روز) به عنوان جایگزین غذاهای ناسالم میتواند به عنوان جزئی از یک رژیم غذایی سالم برای پیشگیری از چاقی و دیابت نوع 2 موثر باشد. اگرچه این خوراکی ارزشمند دارای انرژی و چربی بالایی میباشد، اما خوردن آن با افزایش وزن همراه نیست. در حقیقت، بر اساس مطالعات گسترده، مصرف و خوردن بیشتر این ماده خوراکی به همراه سایر و آجیلها با کاهش وزن بدن همراه است.
ارزش غذایی فندق
فندق از آنتی اکسیدانها محافظت میکند
مقدار قابل توجه منگنز موجود در فندق نیز فواید سلامتی مهمی را برای کودکان به همراه دارد. منگنز نقش مهمی در فعال سازی آنزیم در متابولیسم کربوهیدراتها، اسیدهای آمینه و کلسترول دارد. این ماده معدنی همچنین دارای عملکردهای آنتی اکسیدانی بسیار فعال است، برای بهبود زخم، تولید هورمون جنسی و رشد استخوان کودکان نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. در مجموع این آجیل دارای مواد طبیعی طبیعی مانند ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدانها، چربیهای سالم، پروتئین و فیبر میباشد که به خردسالان در رشد، توسعه و یادگیری کمک میکنند.
فندق از آنتی اکسیدانها محافظت میکند
فندق و کودکان
فندق را میتوان به خودی خود به عنوان یک میان وعده سریع و سالم میل کرد، یا از آن برای افزودن به غذاها و دسرها جهت تنوع با توجه به دستورالعملها استفاده کرد. شکل خام یا خشک و بدون آب سالمترین گزینه برای مصرف آن هست. در صورت امکان از مواردی که داری نمک یا شکر اضافه شده هستند برای بچهها پرهیز شود. این خوراکی را باید از شش ماهگی در رژیم غذایی درست مانند سایر غذاها استفاده شوند. کودکان زیر پنج سال به دلیل خطر خفگی باید با احتیاط بیشتری این خوراکی را به آنان داد خمیر فندق یا سایر آجیلهای زمینی جایگزین مناسبی برای تغذیه از آن کامل هستند.
فندق و کودکان
میزان وعده غذایی روزانه که حاوی فندق باید باشد
دستورالعملهای رژیم غذایی یک وعده غذایی حاوی فندق در روز را برای خردسالان و نوجوانان در حال رشد توصیه میکند. یک وعده معادل تقریباً 30 گرم یا یک سوم فنجان (یا یک مشت) است. به جای خوردن بیسکویت یا یک تکه کیک به عنوان میان وعده، سعی کنید یک مشت فندق بو داده خام یا خشک را به کودکان خود بدهید. ترکیب این خوراکی با غذاهای کم کالری و سالم (مانند سبزیجات) یک روش مناسب برای تقویت وعدههای غذایی حاوی سبزیجات است.
مصرف منظم این آجیل همراه با سایر دانههای خوراکی و حبوبات برای گیاهخواران یا افرادی که از غذاهای حیوانات اجتناب میکنند توصیه میشود. آنها جایگزین خوبی برای گوشت، ماهی و تخم مرغ هستند زیرا حاوی پروتئین، چربی، آهن، روی و نیاسین هستند. برای اطمینان از تامین پروتئین کافی در بدن کودک خود، ممکن است بیش از 30 گرم فندق در روز مورد نیاز باشد.
وعده غذایی حاوی فندق
فندق را چگونه و با چه خوراکیهایی به کودکان بدهیم.
برای کمک به جذب آهن از فندق و آجیلها، آن ها را با غذاهای سرشار از ویتامین C و نوشیدنیهایی مانند گوجه فرنگی، پرتقال و مرکبات به کودکان خود بدهید. نیازی به خیساندن پوست فندق قبل از مصرف نیست، مگر اینکه شما عطر و طعم و بافت خیس آن را ترجیح دهید. تحقیقات این باور عمومی را رد کرده است که خیساندن آجیل میتواند به کاهش میزان فیتات آنها کمک کند.
فندق بو داده (چه خشک و چه روغنی) باعث تقویت طعم آنها میشود اما تأثیر کمی بر محتوای چربی آنها دارد. این امر به این دلیل است که این آجیل از نظر جسمی متراکم است و حتی اگر در آن غوطه ور شود، روغن زیادی جذب نمیکند.
نقش فندق در سلامتی
فندق نه تنها به عنوان میوه رسیده یا سبز بلکه در انواع غذاهای تولیدی از جمله شکلات، غلات، نگات، شیرینی، بستنی و روغن پخت و پز مصرف میشود. علاوه بر این نوع بو داده یا خام، خرد شده، دست نخورده یا فرآوری شده آن در خمیر پرالین مصرف میشوند. آنها معمولاً به صورت یکپارچه در محصولات غذایی فراوری میشوند، همچنین روغن این ماده غذایی نیز اغلب برای پخت و پز استفاده میشود.
در بین آجیلها، فندق به دلیل دارا بودن خاص مواد مغذی (لیپیدها و فیبر)، ریز مغذیها (مواد معدنی و ویتامینها)، بیولوژیکهای محلول در چربی (توکولها ، فیتواسترولها ، فیتو استانولها و اسکالن) و فیتوشیمیاییها (فلاونوئیدها) در تغذیه و سلامتی خردسالان نقش اساسی دارد.
نقش فندق در سلامتی
فندق و خطراتی که میتواند برای کودکان داشته باشد
فندق میتواند یک خطر خفگی را برای کودکان داشته باشد، این آجیل برای بچههای زیر سه سال مناسب نیست زیرا در صورت عدم جویدن خوب ممکن است باعث خفگی شود. با این حال، پودرهای فندق یا سایر آجیلها (مانند کره بادام زمینی یا کره بادام یا روغن گردو) از شش ماهگی میتوانند در رژیمهای غذایی خردسالان قرار گیرند.
علاوه بر این فندوقها میتواند واکنشهای آلرژیک ایجاد کند، همه آجیلهای درختی ، بادام زمینی و دانهها میتوانند واکنشهای آلرژیک تهدید کننده زندگی (آنافیلاکسی) در افراد مبتلا به آلرژی ایجاد کنند. کودکان نسبت به بزرگسالان حساسیت بیشتری آن دارند پس باید نسبت به مصرف آن کمی احتیاط کرد و در صورت بروز نشانههای حساسیت به پزشک مراجعه کنید.
فندق و خطراتی که میتواند برای کودکان داشته باشد